2010-05-06 15:52:10• hírek • Balog Anita

Back Stage Dance School mindenkinek

Lukács Erika ötlete alapján jött létre a tánciskola, ahol az eddig megszokott standard táncok helyett break, hip hop, street dance és számtalan, mifelénk különlegességnek számító táncot tanulhat bárki, aki kedvet érez a táncoláshoz.

A tánciskola első növendékei azok a fiatalok voltak, akik részt vette a tavalyi évben az Infinity klubban megrendezett Megatánc versenyben. Ebben olyan fiatalok vettek részt, akik imádtak táncolni és ez irányú tehetséget éreztek magukban. A jó hangulat, és Lukács Erika elhivatottsága, valamint a tény, hogy az utcai táncokat gyakorló fiatalnak nincs lehetőségük szervezett formában tovább fejlődni hívta életre a tánciskola ötletét.

A tánciskola vezetője számára is kézenfekvő volt, hogy egy ilyen intézmény keretein belül kell összegyűjteni a fiatalokat, hiszen maga Lukács Erika is immár 28 éve táncol, koreográfusként dolgozik mindenkori munkahelye mellett. Erika nemrégiben még Magyarországon élt, ott került kapcsolatba a Megatánc tehetségkutató műsorral melynek mintájára versenyt rendezett a táncos kedvű fiataloknak. Azóta már több Megatánc versenyt is szervezett Szatmárnémetiben, melyeken sorra tűntek fel a tehetséges fiatalok, akik csatlakoztak a tánciskolához.


Break táncot is tanítanak a tánciskolában

Break táncot is tanítanak a tánciskolában


Ez az iskola azonban másmilyen, mint ami a szatmáriak számára a fogalomról eszébe jut. Mivel a városban működik olyan iskola, ahol magas szinten lehet a standard táncokat elsajátítani, Erika az alapításnál más célt tűzött ki. Itt szervezett körülmények között egyáltalán nem tanulható táncokat oktat, olyanokat mint a break, a hip hop, a street dance, a krump, a show tánc, a revütánc, a teck tonik, az electric boogie vagy keleti táncok, de a választékból nem maradnak ki a latin-amerikai táncok sem. A Backstage Dance először idén tavasszal hívta fel magára a figyelmet, amikor a Real Hipermarketben tánc-flashmobot rendeztek Evolution of Dance címmel.

A tánciskola persze nem csak fiataloknak szól, akár idősebbek is jelentkezhetnek a képzésekre. Most a legfiatalabb növendék 3 éves, a diákok többségét azonban a 15-18 éves korosztály teszi ki. Azok is bátran jelentkezhetnek az oktatásokra, akik házasodni készülnek, hiszen az érdeklődésre való tekintettel Lukács Erikától már amerikai stílusú esküvői táncokat is el lehet sajátítani.

A tánciskola vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta: a tánc iránti rajongás vezérelte, amikor elkezdett a fiatalokkal foglalkozni - ezt tükrözi a tánctanfolyam ára is, hiszen csupán 20 lejbe kerül az oktatás havonta a fiataloknak, amit a táncterem bérletére fordítanak.

Aki kedvet érez a tánchoz, az bővebb információkért bátran fordulhat Lukács Erikához a 0743-941-053-as telefonszámon.


Muresan Carla és a táncoslányok: A modern revütánc is a tananyagban van

Muresan Carla és a táncoslányok: A modern revütánc is a tananyagban van


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: